maanantai 28. huhtikuuta 2008

Hups

On nautittu auringosta, siivottu, raivattu pihaa, suunniteltu suuria. Istuttu hiekkalaatikon reunalla ja ulkosaunan lauteilla. Sima on pullotettu, yksi kesäkenkäpussi hukassa (eli aitta siivoamatta...). Ehdimme jopa päiväreissulle miehen kanssa kaksin, kirppareita kiertämään. Saalis jäi vähäiseksi, mutta tärkeintä oli matka. Tie. Hiljainen takapenkki. Kahvit järven rannalla.

Nyt kolmen päivän kiire ennen Vappua. Jospa silti ehtisi kirjoitella ja lukea toisten kuulumisiakin.

Ihanaa viikonalkua!

keskiviikko 16. huhtikuuta 2008







Peikkolassa yskitään, niistetään. Haukotellaan. Tytär ei kuulemma ole enää kipeä, vain "nuhanen". Neiti tanssii ympäri taloa ja laulaa omia laulujaan...


... iltaisin lentää lepakko ja pöllö
huhuhuuhuhuhuu

minä olen semmoinen hyppivä otus
pupu
loikloikloik
ja lepakko lentää omilla siivillä...


ja tämä jatkuu ja jatkuu, kaikki tutut eläimet pääsevät lauluun(ja niitä on paljon). Meillä on aika hauskaa.

Poika tuhisee ja köhisee, vinkuu ja vikisee. Onneksi myös hymyilee ja nauraa välillä. Hankalaahan se on ilman sanoja muuten kertoa.

Jollain tapaa nautin tästä pysähtyneestä ajasta, vaikka mieluusti tekisin ja touhuaisin, ottaisin ainakin lapsilta taudin pois.

tiistai 15. huhtikuuta 2008

Kukkaterapiaa ja vähän muutakin


Vietin lasten kanssa pitkän viikonlopun mummolassa. Paistoi, satoi, myrskysi. Ehdin kiertää kauppojakin, istua kahvilassa (en edes muista milloin viimeksi...), neuloa. Ompelukonekin oli mukana, mutta sitä en saanut edes laatikosta pois.





Kirppareilta oikein etsimällä etsin paitoja tyttärelle ja siinä sivussa pojallekin. En ole mikään suurensuuri pallo- tai raitafani, mutta tykkään silti. Ja vaihtoehtoina oli tuhkimopaitaa ja muuta sellaista, ei kiitos. (kuva ei suostunut kääntymään oikein päin)





Kotiin tultiin eilen illansuussa. Flunssaisina. Nyt sitten lepäillään, onneksi kuumetta ei ole.
Viikko sitten ostetut kukat nuokkuvat ja varisevat keittiön ikkunalla. En raaski heittää vielä pois, ne tuoksuvat yhä (mukavaa, että hajuaisti toimii edes vähän=) )



Pihalla jyllää vihdoin kaivinkone, alan kohta uskoa, että se vesiliittymä joskus tulee. Eihän tässä ole kuin vuosi odoteltu. Poika nukkuu päiväunia hyrinässä ja kolinassa, toivottavasti unta riittää siltikin.



torstai 10. huhtikuuta 2008

Perjantai




Talo kaipaisi maalia. Seinät, katto, lattia. Eteisen vaatekaappikin ja puulaatikko takan vieressä ovat odottaneet pensseliä pitkään.
Ulkoseinä vasta parempaa pintaa kaipaisikin (oikeastaan se kaipaisi kokonaan uutta laudoitusta).
Ovet saavat mielestäni olla kuluneet, kolhuiset. Ei liikaa.

Mielessäni olen siis maalannut koko kodin (paitsi ne ovet), todellisuudessa minulla on kaksi liian innokasta apuria, liian vähän käsiä, aikaa.


Saamattomuutta. Mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Kai.

tiistai 8. huhtikuuta 2008

...



Tytär halusi askarrella iskälle sata korttia, mutta äidille riitti nyt nämä kaksi. Olen jotenkin jäässä, jumissa, aivan ulalla. Kynät ja pensselit tuntuvat hyvältä kädessä, mutta paperi pelottaa. Inhottaa, pitäisi kai vain maalata -jotain- ehkä se taas siitä lähtisi. Luulen, että tarvitsen myös hiljaisuutta, pitkää sellaista. Aikaa ajatella tai olla ajattelematta.

Onneksi tyttärellä ei ole moista paperikammoa, iskä saa lahjaksi myös omppu ja siili -piirroksen. Ja villapaidan=). Ja viikonloppuna arvokasta, rentouttavaa omaa aikaa.



sunnuntai 6. huhtikuuta 2008





Piipahdin taas kirpparilla. Arabiaa (vanhoja valkoisia lautasia, jäi kuvaamatta), yksi oranssikuvioinen. Miehen kommentti oli nimenomaan tämä, ai YKSI. No kun oli vain 50 senttiä ja ja ja... oranssi jotenkin viehätti. Muutenkin haalin nyt värejä ympärilleni, vihreää kaikkein eniten. Aika haaleita sävyjä tosin.
Vanhaa helmitaulua olen pitkään haaveillut, nyt sen sain=). Maatuska tarttui mukaan vähän vahingoissa, kun omani on vuosien varrella hukkunut johonkin.
Muutakin kivaa löytyi, mutta kuvista tuli niin surkeita. Ehkä siis lisää myöhemmin.




Piha on kamalassa kunnossa. Tänään puhdistin kukkapenkkejä, tulppaanien ja krookuksien alut paljastuivat lehtien alta. Ja talventörröttäjien, olivat kai ne kauniita hangessa, mutta nyt ruskeina ja märkinä pitkin penkkiä, äh.
Suunnitella taas voipi, mutta tuskin tänä(kään) kesänä pihalla suuria tapahtuu. Tai tapahtuu (vesijohto vedetään), mutta ehkei kukkarintamalla.

keskiviikko 2. huhtikuuta 2008

Jotain

Olemme viettäneet pientä lomaa. Poika ollut isovanhempien hoidossa, tyttären kanssa kuljettu. Vähän vain, kirppareita ja kauppoja, leikkipuistoja. Nyt pitäisi pistää kotia kevätkuntoon, toisaalta viikonlopuksi luvattiin taas lunta. Ehkei kannata vielä pakata talvivaatteita. Jotain järjestelyä kai pakko tehdä, on niin tunkkainen olo. Onneksi ulkona paistaa.



Minulla on aina vähintään yhdet villasukat jalassa. Kirpparilta löytyi tossut (vaivaiset 20 senttiä), lämpimät ovat. Eivät kovin keväiset.. mutta vaihtelua sukille.






Kirpparilta nämäkin. Linnut ovat vetimiä, ajattelin niitä lastenhuoneeseen. Nyt vain täytyisi löytää kaappi/laatikosta niille =). Tyypillistä.