keskiviikko 23. tammikuuta 2008

Värejä



Mieheni mielestä minulla on välillä varsin huvittavia "ongelmia". Yksi sellainen on, että olen kyllästynyt siniseen väriin. Meillä on ollut sininen kausi joskus vuosia sitten, ja pikkuhiljaa kaikki sininen on karsittu kotoa. Paitsi... häälahjaksi saatu sininen Teema-astiasto. Tuntuu, ettei se sovi mihinkään, tahtoo jotain huomaamattomampaa, vaaleaa sävyä. Säilytystilaa on vähän ja rahallekin muuta käyttöä kuin uusi astiasto. Toisaalta vanhat astiat olisivat kaikkein parhaimpia, niitä voisi kerätä pikkuhiljaa, aina kun sattuu jotain löytämään. Eikä haittaisi ollenkaan, vaikka kaikki olisi vähän eriparia, enpähän kyllästyisi niin nopeasti.

Olen muutenkin hieman ristiriitainen ihminen, mitä väreihin tulee. Nautin vaaleasta kodista, välillä haaveilen jopa täysin valkoisesta talosta. Tietysti valkoisen eri sävyistä, ei nyt ihan pelkkää maalarinvalkoista. Hillityt ruskeat ja vihreät miellyttävät myös silmää, MUTTA sitten on nämä keräämäni retrokankaat. Aina ne putkahtavat jostain kaapin kätköistä tai sitten kirpparilta tarttuu mukaan uusi, ihana tilkku, josta saisi vaikka tyynyn tai verhot. Olen alkanut luovuttaa, luultavasti en pääse näistä väreistä, en ainakaan tässä kodissa. Tänne ne tuntuvat sopivan, ainakin lastenkammariin.

Aurinkoista viikkoa kaikille =).

6 kommenttia:

-Mai- kirjoitti...

Moikka moi..Minä myös haaveilen joskus valkoisesta kodista, mutta olen tullut tulokseen etten ehkä osaisi sitten kuitenkaan asua sellaisessa. Olisi vaikea luopua kaikista väreistä vaikka valkoinen on kyllä kaunis!

Anonyymi kirjoitti...

halusin vain tulla sanomaan, että kiitos hirveästi sanoistasi. kun miettii kaikkea älytöntä yksinään, on kiva, kun joku kommentoi ja vielä jotenkin positiivisesti :) olet oikeassa. sain tuosta vähän piristystä :)

Liivia kirjoitti...

Ymmärrän väriristiriita-tunteesi hyvin! Itsessäni toinen puoli pyrkii klassiseen "värittömään" harmoniaan, toinen puoli rakastaan pastelleja ja vielä kolmas, joka tykkääkin jostain tosi räväkästä esim violletti-keltainen-yhdistelmistä. Voi voi.

Anonyymi kirjoitti...

Jännä, että kirjoittamasi tuntuu niin tutulta täälläkin. Valkoinen sisustus viehättää ja rauhoittaa, mutta toisaalta kirkkaat värit, retrokin on ihanaa! Siinäpä vasta pulma, kun yrittää sovittaa nämä yhteen:)

emäntä kirjoitti...

niinaemo, ole hyvä vain=).

Ja kiitos muillekin kommenteista, kiva kuulla että on kohtalotovereita!

Anonyymi kirjoitti...

Ja onhan värit tosi ihania juttua !
Joku väri voi olla aivan kauhea ja jonkin ajan kuluttua se onkin ihana. Ja niiden eri sävyt....On aivan loputon tämä värimaailma.