torstai 23. heinäkuuta 2009

MummolassaLöysin vanhan kotikaupungin pyörätiet uudestaan. Maalaismaiseman kaupungin hulinan kupeessa. Vanhan kotitalon, muistin sen jyrkän mäen (miten siitä talviliukkailla pääsi lastenvaunujen kanssa). Juhani. Talon nimi, sen olin unohtanut, miten sen voi unohtaa. Mietin, keitä siellä nyt asuu, miltä näyttää, remontoitiinko se "pilalle". Millaisia me olisimme, jos vielä siellä asuisimme, samanlaisiako. Puuhat ainakin erilaisia, vuokralaisten, ei omaa pihaa, rauhaa, liikenteen taukoamaton hurina.

Kotiin oli hyvä tulla, vaikka reissu oli mukava. Ensimmäisenä kiersin kasvimökin ja pihan. Mitä uusia nuppuja, kukkia, onko paprika taas pudottanut hedelmänalut. Lapset jäivät vielä mummolaan, tulevat illalla. Meillä on hiljaista, meinaan vähän kitkeä , lukea, kutoa. Tai sitten vain olla.

4 kommenttia:

Niina K kirjoitti...

Juhani, Kaunis nimi talolle. Miten paprikan saa tekemään hedelmää, omani kyllä kukkivat komeasti mutta pudottivat kukat eikä hedelmän alkuja näkyvissäkään. Itse kasvit ovat kyllä hyvinvoivan näköiset.

emäntä kirjoitti...

Niina, hyvä kysymys!! Meilläkin paprika tekee kukkia ja kasvaa vauhdilla, mutta kukat tahtovat tippua kun pitäisi hedelmää alkaa kasvattamaan. Mitä lisää? Valoa? Lannoitusta? Vettä?? Laulua??

Ninnu kirjoitti...

Samaa tekee täällä.On yritetty lannoitusta ja runsaampaa kastelua netistä kaivettujen neuvojen mukaan, mutta ei auta. Yritettiin runsastakin runsaampaa valoa ja varjoisampaa niin ei. Kasvavat kyllä mittaa, mutta muuta ei, tosiaan ainoa kokeilematta oleva alkaa olla tuo laulaminen!! Ja niin kun minä niistä pitkistä paprikoistani jo haaveilin..

emäntä kirjoitti...

Niina, meillä paprika alkoi nyt käyttäytymään =). Se on tehnyt koko ajan älyttömästi kukkia, mietin, että josko karsi itsekseen huonot (hätäsimmät, alimmat) hedelmän alut pois. Nyt on muutama reilun sentin mittainen paprika tulossa, toivottavasti pysyvät puskassa loppuun asti.

Laulua vaan kehiin naiset =D