lauantai 30. elokuuta 2008

Yhenlainen puutarhuri

Tarviiko sanoa, että kukkapenkki on yhä levällään. Nyt olisi aikaa, mutta ei sitten huvita pätkääkään. Tuulee, viluttaa. Tyhmää.

Porkkanapenkki näyttää oikein kivalta, mutta aika kitukasvusia ovat sitten kuitenkin (tosin hyvin paljon suurempia kuin ensimmäisenä vuonna savimaassa kasvatetut). En ole jaksanut harventaa. Höh. Mutta maistuvat. Ja juuri maasta vetäistyn porkkanan tuoksu on melkein taivaallinen.

Tomaatteja on tulossa vielä paljon, mahtavatko raukat paleltua, jos tulee vielä kylmempiä öitä. Samassa saavissa kasvaneet yrtit on joku toukka(?) popsinut parempiin suihin.

Onneksi tämä on vielä harjoitteluasteella ja ihan huvin vuoksi tehty. Ensi syksynä odotamme taas parempaa satoa=)10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Isojahan nuo porkkanat ovat tänne pohjoiseen verrattuna! :) Ja se tuoksu todellakin on jotain aivan ihanaa...

Liivia kirjoitti...

Ooh miten isoja porkkanoita teillä! Me saadaan tänäkin vuonna mallia nukketalo. Vaikka lannoitin. Höh.

aino kirjoitti...

sulla on kaunis puutarhanhoitoasu :-)

emäntä kirjoitti...

Px, ehtiihän ne vielä sielläkin kasvaa=)

Liivia, meidän ensimmäiset porkkanat oli juuri sitä nukketalomallia. Tänä vuonna kaivoin oikein penkin ja uusin mullat ja silti sieltä työntyy vanhat puskat läpi. Mistä lie tulevat... Että kovalla työllä varmaan saisi oikeinkin kukoistavan kasvimaan.

Aino, voi kiitos=). Yleensä tosin möyrin pihalla ihan farkuissa, mutta en jaksanut vaihtaa kauppareissun jälkeen vaatteita. Kumpparit vaan jalkaan, hyvin pärjäsi=)

Virkattu lintu kirjoitti...

Hienolta sato minusta näyttää :) Ja varmasti maistuu hyvältä!

Satu kirjoitti...

Ihania kuvia! Ei muuta, kun porkkanakakun tekoon...:)

Mari kirjoitti...

Kauniita tuotoksia puutarhassasi! Ja porkkanathan ovat isoja:) Ensi vuonna meillekkin tulee kunnon viljelmät;)

MAri

Hanna-Maria kirjoitti...

Teillä on todellakin suuria verrattuna meidän barbeille soveltuviin porkkanoihin. Ehkä meilläkin ensi vuonna, jos teilläkin kehitys on ollut myönteinen... Tomaattejakin haluaisin, teillä siis ihan taivasalla? Minä kuvittelin tarvitsevani ensin sellaisen kasvihuoneen.

Ihanan aitoa elämää teillä siellä Peikkolassa :)

emäntä kirjoitti...

Paperisydän, kiitos=)

Satu, kakkua en ollut ajatellutkaan! On rouskutettu ihan sellaisinaan nämä oman maan antimet.

Mari, niin meillekin taas ensi vuonna... kunpa saisin kasvihuoneen.

Hanna-Maria, meillä tomaatit ovat tosiaan taivasalla, talon seinustalla. Alkukesästä piti peittää taimet muutamana yönä, kun oli hallaa. Kirsikkatomaatti viihtyy oikeinkin hyvin, tavallinen kaipaisi ehkä enemmän suojaa. Ehkä satoakin tulisi nopeammin, jos kasvihuoneessa kasvaisivat...

Kiitos vielä kaikille kommenteista, nämä kyllä piristivät!!

Marja kirjoitti...

Oi, rento puutarhanhoito on kivaa. Jos ei viitsi harventaa, niin sitten ei viitsi. Ehtii sitä seuraavanakin kesänä... :)